Paarden coaching

De opleiding cognitief coachen met paarden heb ik met succes afgerond en aansluitend heb ik mij als teamlid aangesloten bij het centrum voor paarden coaching. Daarnaast heb een vervolgopleiding afgerond die zich richt op het coachen van kinderen middels een traject KIDS met PK. Op de nieuwspagina is een recensie te vinden van ouders waarvan ik hun dochter begeleid heb. Daarna heb ik nog een vervolgopleiding gedaan waarmee ook trajecten aan volwassenen kan aanbieden. Beide laatst genoemde opleidingen zijn gebaseerd op de ACT methode. 

Cognitief coachen met paarden houdt in dat de coach in samenwerking met het paard de coachvraag van de cliënt behandelt.

Paarden zijn heel goed in het lezen van non-verbale communicatie. Waar wij mensen veelal communiceren door met elkaar te praten door het uitwisselen van woorden doet een paard dit in stilte en met lichaamstaal (non-verbaal). Wij mensen laten wel heel veel zien aan non verbale communicatie (wel 85%), maar wij zijn ons daar grotendeels (voor 95%) niet van bewust. Het paard echter is er een ster in deze non-verbale communicatie te lezen. Het is aan de coach het gedrag van het paard te interpreteren en om te zetten naar 'mensen' taal en vervolgens samen met de cliënt een vertaalslag te maken naar het dagelijks leven van de cliënt. Het paard helpt ons om tot de kern van het vraagstuk of het probleem te komen. Uiteindelijk is het aan de cliënt om de feedback die het paard geeft om te zetten in verandering, antwoorden of oplossingen. De coach geeft sturing aan het geheel.

Voor de duidelijkheid, het paarden coachen is niet alleen bedoeld voor paardenmensen of mensen met paarden maar vooral voor mensen die iets willen veranderen aan zichzelf,  zichzelf willen ontplooien of iets heftigs hebben meegemaakt en een manier zoeken daarmee om te gaan of mensen waarbij een grote verandering gaat plaatsvinden, denk aan een nieuwe baan, het krijgen van een kind, een verhuizing. Een coach sessie of coaching traject kunnen de cliënt helpen om tot de kern van het vraagstuk te komen. Je krijgt handvatten die je kunt gebruiken om te veranderen of ergens mee te leren dealen. Uiteindelijk ga je het zelf doen.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.