Paddock Paradise

Equum in Paradiso

de naam zegt het al, deze pensionstal is niet zomaar een pensionstal, het is hier een paradijs voor het paard. Ik heb voor deze naam gekozen omdat ik nastreef voor mijn paarden en de paarden van mijn klanten een zo'n natuurlijk mogelijk leefomgeving te creëren waarin alle paarden zich thuis en veilig kunnen voelen.  

Equum in Paradiso heb ik vormgegeven naar een idee van  de Amerikaan Jaime Jackson. Hij bedacht het concept Paddock Paradise. Het idee hierachter is dat paarden zo natuurlijk mogelijk gehuisvest worden. Een paard dat in het wild leeft legt dagelijks een behoorlijke afstand af. Dit kan wel dertig kilometer zijn. Paarden die in een weiland of paddock worden gehouden, leggen vaak maar twee of drie kilometer af. Door het perceel in te richten als Paddock Paradise wordt het paard in zijn natuurlijke gedrag gestimuleerd. Doordat je afstanden creëert tussen voedplaats, drinkplaats, rustplaatst en schuilplaats gaat het paard vanzelf meer bewegen. Door bijvoorbeeld een berg en een poel aan te leggen en andere 'speelelementen' op de track te plaatsen, stimuleer je tevens het brein van het paard. Zo zal zijn nieuwsgierigheid gewekt worden en wordt verveling beperkt.

De oppervlakte van het perceel van Equum in Paradiso is ruim een hectare en bevat vijfhonderd meter aan tracks, de eerste  track is bijna af. Tracks zijn paden van drie tot vijf meter breed en zijn dag en nacht toegankelijk. Op de track worden diverse elementen gerealiseerd, zoals een poel en een berg, diverse slowfeeders en schuilgelegenheden. Het hooi dat de paarden te eten krijgen, is van goede kwaliteit en ook bij uitstek geschikt voor de sobere rassen.

Er is een paddock/rijbak en er zijn voldoende schuilgelegenheden bij de paddock.

De paarden staan 24/7 buiten. Weidegang wordt op maat aangeboden en er is altijd toegang tot de slowfeeders, dus ieder paard kan altijd ruwvoer eten.

Introductie van nieuwe paarden gaat altijd geleidelijk en in overleg. Momenteel bestaat de kudde uit 3 Tinker ruinen, 1 Quarter merrie, 1 kruising Shetlander/Welsh merrie en 1 mini Shetlander ruintje, 1 AngloArabier ruin, 1 Belgisch Warmbloed Ruin en 1 New Forrest ruin. Equum in Paradiso is ook geschikt voor paarden die al wat ouder zijn en/of iets mankeren.

Met mijn achtergrond als paraveterinair (dierenartsassistente) is uw paard ook op veterinair gebied bij mij aan het juiste adres, bijvoorbeeld voor het verzorgen van een wond of blessure.

De locatie beschikt over ideale uitrijmogelijkheden naar het bos (de Veluwe), waar je eindeloos kunt rijden of mennen.

Heeft u interesse? Of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken neemt u dan contact met mij op.

Het Paddock Paradise is klaar maar er wordt altijd gekeken naar verbetering. Houd de nieuwspagina in de gaten voor updates.